6. 4. 2011

Svrchní kalhotky z PULu / PUL diaper wrap

Konečně jsem našla dost času na to, abych sama vyzkoušela PUL, který prodávám. Malá už dlouho potřebuje svrchňáčky, ze všech už vyrostla. Vyzkoušela jsem dva různé střihy - Chloe Toes a Tighty Whitey Hipsters od Little Comet Tails, obojí ve velikosti L neboli Large. Oba fungují, ale ne úplně dokonale, tedy pro naše rozměry ( jsem si skoro jistá, že kdyby byly ušity z fleecu, tak by padly skvěle, byly by víc strečové, PUL je tužší a je potřeba střih upravit podle individuálních proporcí miminka). Takže hledání perfektního střihu na tlustá stehýnka a poměrně široký pas pokračuje:-)

I found some time to try out the PUL fabric I sell finally. Our little girl has outgrown all her covers so I decided to try two patterns - Chloe Toes and Tighty Whitey Hipsters by Little Comet Tails, both in Large. They both work fine but not great, for our figure that is (I am almost certain that should they be made of fleece, they´d fit perfectly because of the stretchiness of the material, but PUL is rather stiff and requires precise measurements and different pattern for different babies). So the search ofr the perfect pattern still continues:-)
Střih podle Chloe Toes /
Chloe Toes pattern

Lemovací gumička jen tam, kde se to roztahuje/
FOE only in places that stretch

Vnitřek / The inside

Pro naše potřeby je to málo natěsno okolo bříška a moc natěsno na stehnech/
For us it is not snug enough around the tummy and too tight around the legs 
Na modelce:-) - On the model
A toto je ten druhý střih /this is the other one:

Gumička i vpředu /FOE in the front as well

Příště nebu šít tu gumičku cikcakem -ohýbá se ven /Next time I won´t zigzag the FOE, it bends outwards

3 komentáře:

  1. Zdravim, ta barva PULu je uzasna. Skoda, ze mam chlapecka :(.

    K tem velkym stehynkum a brisku se nas malej blizi taky. Ve trech mesicich mu jsou vsechny jednovelikostni pliny a svrchnaky skoro taktak. Tak doufam, ze ted uz poroste jen do vysky.

    Co se tyce toho strihu, tak me napada udelat to proste jeste trochu vetsi a pak nasit velmi navolno gumicku i na to brisko - ta to stahne, ale skutecne jen malo natazenou, at to netlaci.

    Na testovani strihu je neprijemne, ze ten material je tak drahy. Mam tu dva ctverce Minky PUL na kapsovky a prestoze jsem uz 4 kapsovky z obyc. PULu usila, tak se porad neodvazuju do toho strihnout, protoze kdyz to zkazim tak mi to bude lito, jak je to drahy :(.

    OdpovědětVymazat
  2. Je to tak, ale já doufám, že někdo z mých známých bude mít hubeňoura a že je udám:-)
    Já si teď chystám vlastní střih, něco jako Imse nebo Tot Bots fleecové svrchňáky - vpředu skoro rovné a delší křídla, tak snad to dopadne!
    Ty druhé, co nejsou ještě vyfocené ( z důvodu provozního zašpinění:-), mají gumku i na bříšku, jak jste říkala, a stejně je to hlavně o tom průměru stehýnek, prostě tam škrtí a nahoře jsou volnější. No, jsem zvědavá, všechno to sem pak dám pro srovnání!

    OdpovědětVymazat