27. 2. 2013

Houbiča na mytí / Washing-up sponge


Krásná, funkční, nesmrdí a je nanejvýš eko - z oveček a recyklovatelná. Háčkovala jsem ze Šumavské ovčí vlny, myslím, že to byla ta šedá, nebo světle hnědá, jsou si dost podobné. Druhé klubko byla ta samá vlna, jen barvou původně přírodní, kterou jsem doma barvila afrikány na ..., no na tu barvu, co má na fotce:-)

Takže háčkováno ve dvoje, zároveň jsem mohla otestovat nové háčky z bambusu, tento byl velikost 6,5 a šlo to hladce. Návod najdete u Calennduly, je nesmírně šikovná!!


A beautiful, functional, non-smelling and super duper eco-friendly - made from 100% wool and easy to recycle. Crochetted  from this wool that I sell at my shop , the colour was either grey or light brown, I cannot recall as they are quite similar, the other was originally natural and I dyed it with some flowers to a slightly brownish shade.
Crochetted with double yarn using my wondeful new hook which is made of bamboo, size 6,5.
I found the idea right here, she is sooo inspirational!!

4 komentáře:

  1. vypadá moc dobře! a já jsem ráda, že ta moje holka vlněná mohla být inspirací.ta tvoje vypadá úhledněji uháčkovaná, máš úhlednější přízi. ta moje je holt ručně předená, je to rozdíl. podle toho, jak to vypadá, tak to moc chlupaté nemáš, ta moje hubka určtě byla chlupatější. i příze je mírně ochlupená, protože ta šedivá má kratší vlákno. ale nevadí, pouštěla chlupy jen asi týden, jak se pustily, tak už drží.
    bambusový háček se mi moc líbí...a koukám, že máš i jehlice, tak abych začala šetřit...

    OdpovědětVymazat
  2. supr, to by mě nenapadlo:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  3. Už jsem je u Calenndulky taky okukovala, jen jsem se ještě nedokopala k tomu je uháčkovat. Háček (ihoubička samozřejmě) vypadá dost dobře. Jenže já vlastním hromadu těch hliníkových, co se jich celé příbuzenstvo zbavilo, že ruční práce už teď neletí. A já bych si taky tak ráda někdy nahodila vlnu na něco luxusnějšího než je odřený a zohybaný drát :-( Asi si udělám radost :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Vlaďko, vzhledem k tomu, že nejspíš potřebujete jen háček (vlnu těžko:-), tak budu moc ráda k službám a pošlu to třeba nějak jednodušeji a levněji!

    OdpovědětVymazat